BKV-ügy - Három ügyvédnél tartottak házkutatást

Három ügyvédnél tartott házkutatást csütörtök hajnalban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) a Budapest Airportnál és a BKV-nál felmerült korrupciós üggyel kapcsolatban - közölte az RRI az MTI-vel.
A három ügyvéd a rendőrség szerint szorosan kapcsolódik - a közleményben csak monogrammal jelölt - Rényi-Vámos Krisztinához és Sziebert Györgyhöz. A gyanú szerint a Budapest Airport, illetve a BKV volt jogi igazgatója - anyagi ellenszolgáltatás fejében - olyan külsős, a baráti körükhöz tartozó ügyvédi irodákkal kötött szerződést, akik alvállalkozóikon keresztül az elvégzett, vagy éppen el nem végzett munka díjának többszörösét számlázták ki. Az előre egyeztetett pénzösszegeket később visszajuttatták a két jogi igazgató részére - olvasható az RRI közleményében.

Alaposan feltételezhető, hogy az ügyvédi szolgáltatás mögött tényleges munkavégzés nem állt, vagy lényegesen kevesebb, mint amely a kiállított számlákon szerepel. Jelenleg vesztegetés és más bűncselekmények elkövetése miatt folyik büntetőeljárás - írta az RRI.

A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én elrendelte előzetes letartóztatását. A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják.
Forrás: MTI
hirdetés

Alaprajz készítő

Gyors, könnyen használható.

Díjmentes hirdetés

Ha jelenlegi otthona helyett keres újat, hirdesse meg!